måndag 1 april 2019

Måste komma bort lite

Måste komma bort lite, resa och ta det lugnt ett tag. Det har varit så många problem med huset på sistone. Grunden, vattnet, läckage. Usch. Och sen källaren, där slänger vi in så mycket skräp och sen ute möblerna som ju är alldeles fuktiga. Det luktar fukt så man blir orolig att det ska finnas annat där som man inte vill ha. Men inga större fuktskador har vi i allafall stött på. Det som finns håller vi på att fixa, så det blir nog bra med det så småningom. Men det har i alla fall inte varit så kallt den här vintern och inte så överdrivet mycket snö eller regn heller för den delen, så vi har klarat oss bra tack och lov och det är på rund av vädret att det inte har blivit värre.

Så nu planerar vi att komma ut lite. Oj vad skömt det ska bli att resa lite, komma bort från alltig. Det har varit intensiva år utan någon avkoppling. I vilket fall inte längre sådan. Och någon längre resa lär det inte bli nu heller. Vi har inte råd med någon lång resa, men vi letar efter kortare weekend resor, alltså inte långt bort, men stanna kvar i Sverige. Kanske någon övernattning på nån herrgård eller så väljer vi något bra spa i Stockholm eller liknande. Bara för att komma bort ett tag, krya på sig, vila lite och kanske lära sig att andas igen. Det är viktigt. En bra massage, ansiktsbehandling och en riktigt god och närorik middag, det skulle sitta fint just nu. Men bara att ta det lugnt på ett fint ställe som en herrgård eller ett värdshus skulle också vara bra, fast då väntar vi nog med det tills våren tagit fart en aningen bättre.

Men visst ska det bli bra att komma iväg. Det var ett tag sedan. Och allt på grund av det där huset. Men det börjar likna något nu, tack och lov, efter alla problem. Nu kollar jag väskor, passar på att kolla upp en del samtidigt för att frakta grejer. Har tittat på hårda plastväskor, flightcases och mer rejäla saker. Jag har haft en del problem med väskor tidigare, så nu letar jag eter någt så bra som möjligt.

Och en sak vi har kvar innan vi reser bort är att vi ska beställa garagesopning och sandupptagning. Sanden är fortfarande kvar sedan vintern, det har vi inte orkat ta itu med än. Men sen är det inte så mycket kvar. När det sista är färdigt så ska det vara skönt att få komma bort ett tag, även om det bara är för en vecka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Egen företagare på landet

När man jobbar över internet blir allt så mycket lättare, man kan jobba var som helst, från vilken plats som helst bara man har en okej inte...